Toegegeven: Centraal Algarve is een topper! Maar je wilt soms wel een keer wat anders. En dan is het leuk om eens de auto te pakken en de A22 (de snelweg die hier 1 minuut vandaan begint) hélemaal af te rijden en door te rijden naar de westkust. Dus van het einde van de A22 doorrijden naar Vila do Bispo. Niet naar Sagres, en Ponte de Piedade; dat kun je beter vastplakken aan een dagje Lagos.

Vanaf Vila do Bispo ga je dan naar boven. Onderweg kom je allemaal borden tegen die verwijzen naar leuke strandjes. Omdat de golven daar veel hoger zijn dan bij ons, vind je daar veel watersport. Dus neem zo’n afslag en ga even op een strandje kijken. (of meer strandjes) Het sfeertje is er heel anders dan bij ons. En dan rustig noordelijk karren. Het plaatje hieronder is Pontal da Carrapateira

Geef in je navigatie Arrifana in, en echt: ga eten bij O Paulo.Geloof me: je geeft jezelf een cadeautje waar je vaak aan terug zult denken. Die locátie!!! Fantastisch!! Terwijl ik dit schrijf voel ik weer wat ik voelde toen ik daar stond en over de oceaan uitkeek. Zó mooi! En het eten was ook nog eens geweldig! Misschien slim om eerst even te reserveren als je daarnaartoe wilt.

Daarna vervolg je je weg, richting Aljezur. Ook daar is een geweldige plek om te eten. Een heel ander soort restaurant dan O Paulo maar ook geweldig. Het heet O Zé en het ligt pal aan het strand van Aljezur.

Het is meer een soort strandtent. Zeer vriendelijk geprijsd, eenvoudige entourage maar geweldig eten en een heerlijke locatie. Klaar met de kust? Dan pak je de 267 naar Marmelete. Daar ben je al weer onderaan de berg Monchique en kun je weer door naar de A22. En weer naar huis. TOPDAG! Wel op tijd vertrekken. Is echt een dagtocht.