Praia dos três Irmãos bij Alvor. Vakantieverblijf Algarve blog.

Praia dos Tres Irmaos is een van de bekendste stranden van Algarve, Portugal.
Aan de oostkant van het lange zandstrand Praia do Alvor, is het de thuisbasis van kliffen, baaien en rotsformaties zoals de dubbele boog voor Prainha Beach.

Het strand van Tres Irmaos heeft het allemaal: een lang en groot zanderig deel met golven die op kliffen beuken, een reeks baaien om te verkennen, en een “geheim” strand genaamd Prainha (wat klein strandje betekent) met een geweldig mooie rots met een dubbele boog!

Wees zorgvuldig met de timing

Om de grotten en de baai te verkennen, moet je er zijn tussen eb en middentij en genoeg tijd plannen om terug te komen!

Om de golven op de kliffen te zien beuken, moet je er zijn bij midden tot hoog water

Als je aankomt bij Praia dos tres Irmaos zie je een lange strook zand. Er is eigenlijk geen duidelijke breuk met het naburige strand: Praia do Alvor. Zo kun je op Praia dos Tres Irmaos en Praia do Alvor 7 km over het zand wandelen! Maar hier gaat het over het deel met de rotspartijen, dus je loopt richting het oosten. Het eerste deel heeft planken, daarna moet je over het zand lopen.

Het oostelijke uiteinde van dit stuk zand, vergeleken met de rest, heeft prachtige gele kliffen.
Je kunt de 3 kleine rotsformaties al zien die de naamgevers zijn van de 3 broers (‘dos tres irmaos betekent ‘de drie broers).

Als je dan verder loopt richting de kliffen, kom je bij de toegang tot de eerste baai. Daar is ook een restaurantje.

En als je helemaal naar het einde van prainha strand loopt (praia is strand; prainha is ‘klein strand’), bereik je uiteindelijk waar je voor kwam (d.w.z.: als je een fotograaf bent en geen zwemmer):  de prachtige dubbele boog van Tres Irmaos Beach.

Ook al is het vanaf onze locatie ongeveer 40 minuten rijden: laat je daar niet door weerhouden. Veel van onze gasten hebben dit strand al bezocht en het is absoluut de moeite waard!

En als je er dan tóch bent: Doe jezelf een plezier en ga eten bij A Lota, in de haven van Alvor. Niet heel goedkoop; wel heel goed. Absolute topper!

https://www.tripadvisor.pt/Restaurant_Review-g642199-d1821174-Reviews-A_Lota_D_Alvor-Alvor_Portimao_Faro_District_Algarve.html