Wandeling Praia da Falésia

Wandelen bij Praia de Falésia

Je hebt het vast al wel eens gezien. Die steile rode rotsen langs het strand. Ze staan zo’n beetje op iedere foto die laat zien hoe prachtig de stranden van de Algarve zijn. Maar dit strand is niet alleen mooi om te zien, je kunt ook een geweldige wandeling over de rotsen maken en dan over het strand weer terug. 

Je kunt je auto parkeren op een grote parkeerplaats, die je bereikt door naar Vilamoura te rijden, en aan de rechterkant van de haven richting zee te gaan. (Zet het Lake Spa resort in Vilamoura maar in je navigatie, dan ga je de goede kant op. Als je de wandeling wilt maken, ga je vanaf de parkeerplaats een bruggetje over, dan rechtsaf en daarna bij de eerste gelegenheid naar links, richting de zee. Dan kun je daar de rotsen op. Prima te doen, wel een paar goede schoenen aantrekken. 

En ben je dan eenmaal boven …..dan val je van de ene Aaaahhh in de andere Oooohhh! Iedere stap die je daar zet brengt je weer een nieuw vergezicht dat echt adembenemend mooi is. Ik weet zeker dat je camera overuren maakt! Als je doorloopt, ongeveer 35 tot 40 minuten, wel met een beetje klauteren af en toe, kom je bij een hotel waar een houten trap naar beneden naar het strand leidt. (LET OP: dat is de tweede trap die naar beneden leidt. Je kunt ook een trap eerder omlaag, als je vindt dat het wel mooi geweest is.) Kies je de tweede trap naar het strand, met aan je rechterhand een hotel, kom je langs een strandtentje. Niet groot, maar als je geluk hebt krijg je een plekje en kun je even uitrusten (eventueel met een glaasje Sangria of een lekker kopje koffie) voordat je terug loopt over het strand. Lekker met je blote voeten door de branding. 

Echt een heerlijke wandeling. Voor ons met stip op 1! 

Niet in de warmste tijd van het jaar gaan, hoor, want dan word je geroosterd daar boven op die rotsen. 

De mooiste wandeling maak je bij praia de Falésia
Het is pas écht zomer met een lekker glas Sangria!
De prachtige wandelroute van praia de Falésia.
De prachtige wandeling bij praia de Falésia