Graag geven wij wat algemene info met betrekking tot onze accommodaties. Wij hebben een paar zaken die we graag onder de aandacht willen brengen.

Allereerst de WIFI CODE, Die is:  hielkeenmarijke200 Netwerk: HUAWEI-109NEO

Belangrijke telefoonnummers:

Hospital de Loulé: +351 289249750, Av. Marçal Pacheco, 8100-503 Loulé

Als je een ‘huisarts’ nodig hebt, kun je daar naartoe. Je kunt dan bij de balie aangeven dat je een ‘general doctor’ nodig hebt. Het is een particulier ziekenhuis en de kosten worden door de verzekering in de regel vergoedt.

Ook voor een tandarts kun je naar dit ziekenhuis.

In geval van een noodsituatie, kun je, net als in Nederland 112 bellen. Je wordt dan naar het publieke ziekenhuis in Faro gebracht.

We hebben ook nog een paar aandachtspunten

Het water hier is drinkbaar, dus je wordt er niet ziek van. Het is alleen niet lekker. Er wordt chloor aan toegevoegd, vooral in de zomer, en dat kun je goed proeven. Flessenwater, dus. Het lekkerste water is Monchique. (Paars/blauw etiket.) Dat komt hier uit de berg Monchique en heeft een PH waarde die gelijk is aan die van het lichaam. Iets duurder, maar echt lekkerder. Een fles gewoon water kost 18 cent, Monchique ca. 37 cent per 1.5 liter.

Graag de airco alleen ’s nachts gebruiken, of wanneer je in de accommodatie aanwezig bent. Dus: deur uit: airco uit. Overdag draaien er ook allemaal andere apparaten, zoals bijv. de zwembadpomp, en dan kan ons elektriciteitsnet het niet aan.

Als je naar het zwembad gaat en een drankje meeneemt, doe dat dan in de plastic glazen die je vindt in het keukenkastje/buffetkastje. Als er nl per ongeluk een glas kapot valt en er vallen scherven in het zwembad, moeten we het zwembad leeg laten lopen en dat willen we natuurlijk voorkomen.

Water is hier schaars. Douche niet langer dan nodig en laat de kraan niet onnodig lopen.

Afvalzakken kun je buiten de deur zetten. Wij zullen ze dan verder afvoeren. Gescheiden afvalverwerking is hier nog niet aan de orde, dus alles kan bij elkaar in de zakken.

Als je graag nieuwe handdoeken wilt, kun je die in het mandje buiten de deur zetten. Wij zullen ze dan vervangen.De twee grote badlakens mogen mee naar het strand.

In de badkamer staan dispensers met douchegel van Nivea, en shampoo van l’Oreal Elvive. Bij de wastafel staat handzeep, die is van Palmolive.

En dan nog even een wat ‘precair’ onderwerp: het gebruik van toiletpapier. Wij zijn niet aangesloten op een drukriolering maar op een septic tank. Dus een vriendelijk doch dringend verzoek: graag niet meer dan 4 velletjes papier per keer gebruiken. Er ligt ook altijd vochtig toiletpapier. Heb je meer papier nodig, dan graag eerst doorspoelen. Dat voorkomt dat wij met de hogedrukspuit de leidingen schoon moeten spoelen. Is niet onze favoriete klus….

Muggen! Ook hier hebben we ze, helaas. Al heel vroeg in het seizoen. En die kleine rotzakken kunnen je nachtrust behoorlijk verstoren. In de keuken staat een grote groene spuitbus met insectenafbeelding erop. Voordat je naar bed gaat, (het liefst een half voor de tijd (ivm de geur), of anders bijv. als je gaat eten) kun je even de ruimte sprayen. Ook vooral onder het bed en tussen het hoofdkussen en de muur. Daar zitten ze nl graag. Wel alle deuren en ramen dan dicht doen. Als je vanaf dan de deuren en ramen dicht laat slaap je gegarandeerd mugvrij. Deuren en ramen waar horren voor zitten kunnen natuurlijk wel open, een kwartier na het spuiten, mits je de hor dicht houdt, uiteraard.

Iedereen heeft zo zijn voorkeur als het gaat om een hoofdkussen. Ze kunnen te zacht, te hard, te dik, te dun zijn. Als je graag een ander kussen wilt dan er op het bed ligt, laat het even weten. We hebben een aardig assortiment dus daar zit vast het ideale kussen wel bij.

Als je weggaat: klap svp de parasols in. Onze locatie ligt tegen een heuvel en het kan hier onverwacht ineens heel hard waaien.

Tot slot een advies: haal de verhuursticker van je auto. Dan ziet niemand dat het een huurauto is. Ook mensen met slechte bedoelingen niet. In huurauto’s liggen vaker dingen van waarde en dat gedoe met een proces verbaal wil je echt niet. Dat kost je hier een dag. De sticker is alleen maar reclame van de verhuurmaatschappij en kan er makkelijk af.

HANDIGE TIPS

Op onze website https://vakantieverblijfAlgarve.nl staan tips voor restaurants, uitstapjes en mooie wandelroutes. Of vraag het even, we hebben altijd wel een idee dat leuk is en bij je past.

Als je geen zin hebt om te koken: wij hebben ook een maaltijdservice: www.AZULatHOME.com. We koken op zaterdag en donderdag. Je kunt onze maaltijden 4 dagen in de koelkast bewaren.

DAGELIJKSE BOODSCHAPPEN
Er zijn hier vlakbij twee grote supermarkten: één in het grote winkelcentrum dat je waarschijnlijk op weg hiernaartoe al gezien hebt: de ‘Pingo Doce’; en één op vijf minuten rijden: de ‘Continente”.

Pingo Doce: vanaf ons huis de weg naar beneden rijden, onderaan linksaf slaan, en op de rotonde rechts naar het shopping center en dan doorrijden naar overdekt parkeren (richting blauw Ikea doos). Bij voorkeur in het linkerdeel van de parkeergarage parkeren. De ingangen zitten direct naast elkaarl. Rechts is de Ikea kant. links is voor het midden van het winkelcentrum. Je komt dan met de roltrap direct voor de ingang van de Pingo Doce uit. Het kan in de parkeergarage erg druk zijn; dan is de Pingo Doce voor boodschappen niet erg praktisch, want dan moet je ver lopen naar je auto.

Continente: (3 minuten). De weg naar beneden rijden, dan rechtsaf. Op de eerste rotonde rechtdoor; bij de tweede rotonde rechtsaf. Dat is een brede weg. Je ziet van ver al de rode reclame van de Continente. Deze grote supermarkt heeft een eigen parkeergarage.

Wat ook nog een optie is, is de Apolónia in Almancil. Dat is wel 10 minuten rijden, maar dan heb je ook wat! Ze noemen dat hier een Gourmet supermarkt. Vooral de vleeswarenafdeling is erg goed. Alles vers van het mes, en je kunt er zelfs een stuk Hollandse kaas kopen. Kijk wel goed naar de prijzen want het is daar heel duur. Maar als je op zoek bent naar drop, hagelslag, ontbijtkoek en dat soort dingen: zij hebben het! Hun kracht is dat ze alles hebben wat je hartje begeert, maar je moet er wel de portemonnee voor trekken.

Wij wonen vlak bij het stadje Loulé. Parkeren is daar een drama, maar er is een parkeergarage waar altijd plek is. Vanaf hier naar beneden, de berg af, dan op de grote weg rechts. Helemaal doorrijden tot het centrum van Loulé. (2 rotondes en een verkeerslicht) Dan bij de grote rotonde waar je aan je linkerhand de overdekte markt hebt, een groot monumentaal gebouw, ga je rechts. Is een grote weg met een middenstrook. Bij de rotonde met de muzikanten links, dus driekwart om de rotonde. Na 80 meter is de parkeergarage aan je linkerhand. De uitgang is in het centrum. Echt: gelijk doorrijden naar die parkeergarage. Scheelt je een half uur gefrustreerd rondrijden door Loulé.

Op zaterdagochtend is er altijd een boerenmarkt in Loulé rondom de “Mercado’, de overdekte markthal in het centrum Die aan de rotonde in het midden van het stadje, met de torentjes. Die markt mag je eigenlijk niet missen. En dan koffiedrinken op het hoekje bij ‘Postigo’. Of er een hapje eten. Leuke plek om mensen te kijken, want er komen altijd zeer kleurrijke figuren. Of motoren, want die staan altijd geparkeerd voor de markthal.

MAR shopping: Ik noemde het al: het grote shoppingcenter hier vlakbij, waar ook de Pingo Doce is. Je vindt daar alle grote ketens, wat typisch Portugese winkels, een outlet dorpje (a la Batavia stad) een Starbucks en een foodcourt met allemaal afhaalbalies waar je eten kunt bestellen. Aanraders zijn ‘My Pasta’, by Luis Anjos en The Portugese Lab, by Jose Domingos. Geweldig eten! Aan de balie te bestellen en dan heerlijk buiten opeten. En vijf minuten later ben je weer thuis!

Dat was het! Dan rest mij alleen nog om jullie een héél fijn verblijf toe te wensen en te zeggen dat wij natuurlijk áltijd bereikbaar zijn om jullie vragen te beantwoorden.